Case Study Ricon Fotografie - PicturePresent

Case Study Ricon Fotografie

RiCon Fotografie is het bedrijf van Rika Conradi, een enthousiaste huwelijks- en studiofotografe uit Ridderkerk. Graag laten we haar aan het woord over haar bedrijf en hoe zij met PicturePresent werkt!

1. Wat voor type fotograaf ben je?
Ik fotografeer eigenlijk al heel lang. Zo ver ik me kan herinneren vanaf mijn 14e jaar. Een tijd later, in februari 2004, heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat betekent dat ik nu officieel al even mee ga als (bruids)fotograaf
Het creatieve aspect, gecombineerd met de emotie van het moment heeft ervoor gezorgd dat ik in de fotografie voor bruidsfotografie heb gekozen. Ik ben enorm geïnspireerd door diverse (in mijn ogen geweldige) bruidsfotografen waarvan ik er sommigen ook nog regelmatig spreek.

Ik ben rustig en kalm van karakter, maar kan enorm gepassioneerd raken over mooie dingen die ik zie. Ik hou van stuctuur en overzicht. Mijn gesprekken met bruidsparen zijn altijd eerlijk en transparant, want daar hou ik zelf ook van.

Ik ben gespecialiseerd in bruidsfotografie en uitvaartfotografie. Beide omdat het zoveel met emotie heeft en de mensen zoals ze zijn. Ik hou van gelukkige emotie, maar ook van verdrietige emotie, want daarvan is de kern ook liefde.

“Ik kan me mijn eerste client site nog herinneren. De reacties waren zo ontroerend! Dat heeft me diep geraakt, ik wist niet dat mijn foto’s zo’n effect konden hebben!”

Rika Conradi

2. Wat maakt je onderscheidend in de (overvolle) fotografenmarkt en hoe ga je met dit gegeven om?
Ik ben geen fotograaf die zichzelf belangrijk vindt, die op de voorgrond treedt. Tijdens een shoot (b.v. de trouwdag) gaat het om de klant en daar doe ik alles voor! Zo heb ik wel eens een trouwjurk staan strijken voordat de kerkdienst begon en de familie al naar de kerk was vertrokken. Van mij zul je nooit opmerkingen of uitingen horen of zien van “kijk mij nou!” Alhoewel ik natuurlijk wel érg trots ben op mijn beide nominaties voor de Bruidsfoto Award 2015!! Ik ga dan ook met die nominaties dan met een smoes bij de bruidsparen (uit die foto’s) langs om ze persoonlijk het fantastische nieuws te brengen. Die reacties zijn mij goud waard; DAAR doe ik het voor! Ik vind het dan leuk om dit met hen te delen. Per slot van rekening heb ik die foto’s niet zonder hen kunnen maken!

3. Wat is voor jou de meerwaarde van PicturePresent en hoe verschilt dit per type fotoshoot die je doet?
Mijn foto’s komen met de client sites en webstores van PicturePresent ontzettend goed tot hun recht. En of dat nou een slideshow is of een photowall, dat maakt niet zoveel uit. Ook van uitvaartreportages heb ik slideshows aangemaakt. Een foto is ‘alleen maar’ een foto, maar met een slideshow en muziek eronder pak je toch die sfeer weer van dat bijzondere en ontroerende moment. En bij een overlijden, als je je nog niet helemaal beseft dat je de liefde van je leven bent verloren, vind ik dat een enorme toevoeging.

4. En, hoe zijn de reacties van je klanten op client sites en webstores?
Ik kan me mijn eerste client site nog herinneren. Het was voor een bruidspaar die buitenlandse gasten hadden. De reacties waren zo ontroerend! Daar werd ik helemaal gelukkig van; dat heeft me diep geraakt. Ik wist niet dat mijn foto’s zo’n effect konden hebben!

“Er wordt vaak flink besteld! Het scheelt mij ook enorm veel tijd: nu hoef ik de bestellingen niet meer zelf te doen en ook geen tijd in te plannen dat klanten hun spullen komen ophalen. Heerlijk! Klant tevreden, ik tevreden”

Rika Conradi

5. Naast fotograaf ben je ook ondernemer. Kun je eens omschrijven hoe je PicturePresent incorporeert in je bedrijf en wat de invloed is in zakelijk/commercieel opzicht?
De photowall gebruik ik veelal voor mijn Studioreportages en Loveshoots. Daaruit wordt vaak flink besteld! Het scheelt mij ook enorm veel tijd. Nu hoef ik de bestellingen niet meer zelf te doen en ook geen tijd in te plannen dat klanten hun spullen komen ophalen. Terwijl de winst wel gewoon netjes op mijn rekening wordt gestort. Heerlijk! Klant tevreden, ik tevreden. (en veel tijd over voor de dingen die ik liever doe: fotograferen!).

In deze markt waarbij internet zo belangrijk is voor je bedrijf en presentatie, volstaat een website soms niet meer alleen. Als een klant je gevonden heeft via internet/website, een fotoshoot boekt en de foto’s vervolgens op een mooi vormgegeven website die op die volledig in jouw huisstijl is, geeft dat een vertrouwd gevoel.

6. Wat zijn de belangrijkste redenen waarom jij je collega’s PicturePresent zou aanraden?
a. veel tijdswinst!
b. meer winst in geld, want zien is verkopen!
c. ik zet ook complete bruiloften online waaruit bruidspaar en familie kan bestellen
d. mooie presentatietool op smartphone en tablet (mobiele app)

“Mijn foto’s komen met de client sites en webstores van PicturePresent ontzettend goed tot hun recht.”

Rika Conradi

Bekijk de website van RiCon Fotografie.
Lees ook wat andere fotografen vinden!

Enthousiast?

Wil je zelf ervaren wat onze voordelen voor jou zijn? Start een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.