Schoolfoto's online verkopen - PicturePresent

Schoolfoto’s online verkopen

Dé online verkooptool voor schoolfotografen

Een client site per groep, met hierin fotosets zichtbaar.

(Fotosets kunnen trouwens ook worden afgeschermd, de foto’s worden dan geblurred getoond).

Als schoolfotograaf heb je behoefte aan een online systeem om je schoolfoto’s via internet te verkopen en wil je vooral dat dit platform je al het werk uit handen neemt. En uiteraard jou helpt bij het vergroten van jouw online omzet. Dit is precies waar we jou met PicturePresent willen helpen!

Al jaren staan wij bij vele fotografen in Nederland en België bekend als de meest complete oplossing als het gaat om het online verkopen van je foto’s. Ons platform biedt jou als schoolfotograaf alle tools om volledig ontzorgd te worden om jouw schoolfoto’s te verkopen via jouw website.

Dit alles gebeurt zo eenvoudig mogelijk voor je: je uploadt jouw schoolfoto’s, dat kan per klas, groep of per kind. Je stelt eenmalig je eigen verkoopprijzen in en de fotoproducten die je wilt verkopen. Als er een bestelling plaatsvindt, wordt dit volledig voor jou afgehandeld.


Benieuwd naar alle voordelen?     Start gratis account!


De belangrijkste functies voor schoolfotografie

Combi-vellen – Je kunt je klanten de klassieke fotovellen met meerdere foto’s erop aanbieden, we noemen deze ‘combi-vellen’. Deze kunnen worden besteld in verschillende mogelijkheden en formaten.

Afscherming met toegangscodes – uiteraard kun je – in deze tijden van AVG en privacy – de foto’s afschermen met een toegangscode zodat alleen de ouders en hun kind bij hun eigen foto’s kunnen.

Opdelen van leerlingen in fotosets – omdat je elk kind zijn eigen omgeving wilt geven om foto’s te bestellen, heb je de mogelijkheid om de foto’s van een groep op te delen in fotosets. Elke fotoset bevat de foto’s van 1 leerling. Een foto die niet in een fotoset wordt gestopt, wordt automatisch zichtbaar in álle fotosets. Erg handig voor bijvoorbeeld de klassenfoto! Lees meer hierover.

Klassenfoto’s zichtbaar in elke fotoset – Foto’s die je niet in een fotoset opneemt, worden automatisch in álle fotosets getoond. Dat is handig als je bijvoorbeeld de klassenfoto / groepsfoto voor alle kinderen en hun ouders zichtbaar wil hebben. Zo kan iedereen makkelijk foto’s bestellen die voor iedereen bestemd zijn.

Stimuleer de verkoop via kortingscodes – Je kunt gift-vouchers aanmaken waarmee je je klanten recht geeft op een bestedingstegoed of een kortingspercentage in hun persoonlijke webstore. Deze vouchers kunnen naar keuze eenmalig of onbeperkt worden gebruikt en worden pas verrekend als ze ook daadwerkelijk zijn verbruikt. Ook kun je instellen dat de kortingscode een beperkte periode óf voor een beperkt aantal klanten geldig is, zo stimuleer je snelle bestellingen. Geen risico’s dus! En gegarandeerde omzet voor jou als fotograaf!

QR-code fotokaartjes – om ouders gemakkelijk de link naar de foto’s van hún kind te geven, kun je – via de leerkracht – een set fotokaartjes uitdelen. Dit is een PDF-bestand met kant en klare kaartjes die de leerkracht met de kinderen kan meegeven, voorzien van alle relevante gegevens.

Gecombineerde verzending – Om voor ouders de drempel te verlagen om te bestellen, kun je gebruik maken van de ‘gecombineerd verzenden’ optie. Hiermee betaalt de besteller geen verzendkosten, maar worden de verschillende bestellingen door jou als fotograaf gezamenlijk in productie gezet en aan jou gestuurd. Jij kunt het dan afleveren op school waar het wordt meegegeven aan de ouders die hebben besteld.

Prijzen en productaanbod – als fotograaf weet je zelf het beste wat je wilt verkopen en tegen welke prijzen. Daarom kun je die in je eigen account zelf instellen!


Een webstore voor ieder kind afzonderlijk.

Volledig ontzorgd

De periode van schoolfoto’s is altijd een drukke periode in ieder schooljaar. Zowel voor de school en haar leerkrachten zelf, als ook voor jou als schoolfotograaf. Je hebt je handen vol aan het inplannen van de fotoshoots, het contact met de school en met de fotografie. Je wil daarom kunnen vertrouwen op een platform dat jou alle zorgen uit handen neemt voor de bestellingen.


PicturePresent levert je een online bestelsysteem, dat je als schoolfotograaf volledig ondersteunt. Jij hoeft dus niet meer zelf aan de slag met alle bestellingen. Dit wordt voor jou gedaan!

(PS: het is overigens ook mogelijk om in te stellen dat je een deel van de producten – of álle producten – in eigen beheer kunt verwerken. De bestellingen lopen dan wel via je PicturePresent maar de productie en verzending kun je in dat geval zelf verzorgen. Net wat jij wenst!)


Schoolfotografie – kenmerken op een rij

  • QR-code fotokaartjes voor kinderen en ouders
  • Fotoverkoop integratie mogelijk in je eigen website
  • Levering van de foto’s via professioneel fotolab (maar kan ook via jezelf)
  • Bepaal zelf je productaanbod en je verkoopprijzen
  • Verkoop digitale bestanden ook mogelijk
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden: iDeal, Paypal, creditcards, Mister Cash
  • Geintegreerde klantenservice
  • Elke maand uitbetaling
  • Mogelijkheid om je commissie te verlagen naar slechts 5%

Meer vragen over schoolfotografie?

Lees hier de meestgestelde vragen over schoolfotografie.


Enthousiast?

Benieuwd naar alle voordelen voor jou als schoolfotograaf? Start met een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.