Portretfoto's online verkopen - PicturePresent

Portretfoto’s online verkopen

Dé online verkooptool voor studiofotografen en portretfotografen

Een client site per klant om je fotoshoot te presenteren én foto’s te kunnen verkopen.

Heb je als fotograaf behoefte aan een online systeem om de foto’s na je fotoshoot makkelijk en snel te kunnen presenteren én online te kunnen verkopen? Wil je vooral dat dit platform je al het werk uit handen neemt, zodat jij je tijd kunt besteden aan het fotograferen zelf? Dit is precies waar we jou met PicturePresent mee kunnen helpen!

Al jaren staan wij bij vele fotografen in Nederland en België bekend als de meest complete oplossing als het gaat om het online verkopen van je foto’s. Ons platform biedt jou als portretfotograaf alle tools om volledig ontzorgd te worden om jouw foto’s te verkopen via jouw website.

Dit alles gebeurt zo eenvoudig mogelijk: je uploadt na je fotoshoot jouw foto’s, dat kan via een browser of direct vanuit Lightroom, met onze plugin. Je maakt daarmee een ‘client site‘ aan voor je klant. Je stelt eenmalig je eigen verkoopprijzen in en de fotoproducten die je wilt verkopen. Bij iedere bestelling die plaatsvindt, ontvang jij een bericht maar wordt de ‘order fulfillment, volledig voor jou afgehandeld. Jij hebt dus geen omkijken naar het verwerken van je bestelling.

Bekijk een voorbeeld.


Benieuwd naar alle voordelen?     Start gratis account!


Alvast goed om te weten

Integratie in je eigen website – We bieden je verschillende manieren aan om de verkoop van je foto’s naadloos in je eigen website te integreren. Dit kan eenvoudig via een stukje ‘iframe’ in de HTML-code van alle websites. Lees meer hierover

Afscherming met toegangscodes – uiteraard kun je – in deze tijden van AVG en privacy – de foto’s afschermen met een toegangscode zodat alleen jouw klanten bij hun eigen foto’s kunnen.

Stimuleer de verkoop via kortingscodes – Je kunt gift-vouchers aanmaken waarmee je je klanten recht geeft op een bestedingstegoed of een kortingspercentage in hun persoonlijke webstore. Deze vouchers kunnen naar keuze eenmalig of onbeperkt worden gebruikt en worden pas verrekend als ze ook daadwerkelijk zijn verbruikt. Ook kun je instellen dat de kortingscode een beperkte periode óf voor een beperkt aantal klanten geldig is, zo stimuleer je snelle bestellingen. Geen risico’s dus! En gegarandeerde omzet voor jou als fotograaf!

Prijzen en productaanbod – als fotograaf weet je zelf het beste wat je wilt verkopen en tegen welke prijzen. Daarom kun je die in je eigen account zelf instellen!


Een afzonderlijke webstore voor iedere klant.

Volledig ontzorgd

Ben jij als fotograaf bezig met studio-shoots, familieportretten en couple sessions? Hoe ga jij om met de verkoop van je foto’s na een fotoshoot? Je wilt creatief bezig zijn. En niet nodeloos allerlei administratieve handelingen moeten uitvoeren voor foto-bestellingen. Je wilt je handen vrijhouden voor het creatieve aspect van je fotografie, het contact met je klanten. Je wil daarom kunnen vertrouwen op een platform dat jou alle zorgen uit handen neemt voor de bestellingen.


PicturePresent levert je een online bestelsysteem, dat je als portretfotograaf volledig ondersteunt. Jij hoeft dus niet meer zelf aan de slag met alle bestellingen. Dit wordt voor jou gedaan!

(PS: het is overigens ook mogelijk om in te stellen dat je een deel van de producten – of álle producten – in eigen beheer kunt verwerken. De bestellingen lopen dan wel via je PicturePresent maar de productie en verzending kun je in dat geval zelf verzorgen. Net wat jij wenst!)


Online foto-bestelsysteem – de kenmerken op een rij

  • Fotoverkoop integratie mogelijk in je eigen website
  • Levering van de foto’s via professioneel fotolab (maar het kan ook via jezelf)
  • Bepaal zelf je productaanbod en je verkoopprijzen
  • Verkoop digitale bestanden ook mogelijk in meerdere resoluties
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden: iDeal, Paypal, creditcards, Mister Cash
  • Geintegreerde klantenservice
  • Elke maand uitbetaling
  • Mogelijkheid om je commissie te verlagen naar slechts 5%

Meer vragen over online foto’s verkopen?

Lees hier de meestgestelde vragen over ons verkoopsysteem voor fotografen.


Enthousiast?

Benieuwd naar alle voordelen voor jou als fotograaf? Start met een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.