Stockfoto's online verkopen - PicturePresent

Stockfoto’s online verkopen

Als stockfotograaf jouw foto’s online verkopen?

Een client site per klant om je fotoshoot te presenteren én foto’s te kunnen verkopen.

Je kent het vast: je computer staat vol met de mooiste foto’s en je denkt: hier moet toch meer uit te halen zijn! Met die gedachte kun jij jouw foto’s eenvoudig online verkopen in een eigen stockfoto-website. Het aanbieden van je foto’s aan onbekende derden wordt ook wel stockfotografie genoemd.

Stockfotografie kan een prima manier zijn om wat meer omzet te halen uit je foto’s. Hieronder leggen we je uit hoe PicturePresent je hierbij kan helpen.

Al jaren is ons platform onder vele fotografen in Nederland en België bekend als de veelzijdige oplossing als het gaat om het online verkopen van je foto’s. PicturePresent biedt jou als fotograaf volledige ontzorging in de verkoop van jouw foto’s via internet.

Dit alles gebeurt zo eenvoudig mogelijk: je uploadt simpelweg jouw foto’s, dat kan via een browser of direct vanuit Lightroom, met onze plugin. Je maakt daarmee een ‘client site‘ aan voor je klant. Je stelt eenmalig je eigen verkoopprijzen in en bepaalt welke fotoproducten je wilt verkopen. Bij iedere bestelling die plaatsvindt, ontvang jij een bericht maar wordt de verwerking van de bestelling volledig vóór jou afgehandeld. Hier heb je dus geen enkele omkijken meer naar.

Bekijk een voorbeeld.


Benieuwd naar alle voordelen?     Start gratis account!


Wat is stockfotografie

Als je foto’s online te koop aanbiedt om door voor jou onbekende mensen te worden gekocht dan is er vaak sprake van stockfotografie (ook wel bekend als stock photography). Het gaat dan om foto’s die jij niet in opdracht hebt geschoten van degene die de foto koopt. De besteller wil de foto graag gebruiken om in een magazine, tijdschrift of krant te kunnen gebruiken of juist op een website. Als het gaat om een particulier en werkt heel eenvoudig. Normaalgesproken wanneer je als fotograaf jouw foto’s wilt verkopen, dan kan dit op een website van een stockagent (stocksite genoemd). Deze agent plaatst vervolgens jouw foto’s in zijn database welke toegankelijk is voor de klanten van de agent. Maar je kunt dit via PicturePresent ook in eigen beheer doen, zelf geintegreerd in je eigen website, mocht je dat willen.

Resolutie van de foto’s

Als jij je foto’s als digitaal bestand wilt verkopen via PicturePresent, dan hebben kopers van foto’s de keuze uit verschillende resoluties (formaten). Het gaat hierbij om ‘klein’, ‘middel’ en ‘orgineel formaat’. Bij het gebruik van een foto op een website is er namelijk een kleinere foto nodig dan voor een afdruk in een glossy magazine. Je bepaalt zelf je verkoopprijzen, maar logischerwijs vraag je voor een lagere resolutie een lagere prijs. Wel moet je altijd de originele resolutie uploaden, ons platform zorgt er na bestelling automatisch voor dat na de betaling het juiste formaat beschikbaar wordt gemaakt aan de klant.

Niet alleen digitaal, ook fysiek

Naast dat je jouw foto’s als digitaal bestand kunt verkopen, kunnen (als jij dat wilt) mensen ook fysieke afdrukken of fotoproducten van de foto’s bestellen. Prachtige fotopanelen voor aan de muur, zoals dibond of plexiglas, maar ook fotoboeken, een foto op canvas of diverse fotocadeau’s. Net wat je als fotograaf wilt aanbieden. Uiteraard wordt alles in hoge kwaliteit afgedrukt en aan de klant verzonden, zonder dat jij er verder omkijken naar hebt!

Wat kun je met je stockfoto’s verdienen?

Omdat je zelf je prijzen bepaalt, in tegenstelling tot bekende stocksites zoals Getty of iStock, bepaal je daarmee ook zelf hoeveel je er aan wilt overhouden. We helpen je hierbij wel wat op weg door alvast suggestieprijzen voor te stellen als hulp. Over de winst die je maakt, wordt een commissie berekend. Dit percentage is afhankelijk van het type account dat je hebt. Hoe meer je verkoopt, hoe aantrekkelijker het wordt om je account te upgraden zodat je een lagere commissie hoeft af te staan. Lees meer over de diverse accounts en commissie.

Alvast goed om te weten

Integratie in je eigen website – We bieden je verschillende manieren aan om de verkoop van je foto’s naadloos in je eigen website te integreren. Dit kan eenvoudig via een stukje ‘iframe’ in de HTML-code van alle websites. Lees meer hierover

Afscherming met toegangscodes – uiteraard kun je – in deze tijden van AVG en privacy – de foto’s afschermen met een toegangscode zodat alleen jouw klanten bij hun eigen foto’s kunnen.

Stimuleer de verkoop via kortingscodes – Je kunt gift-vouchers aanmaken waarmee je je klanten recht geeft op een bestedingstegoed of een kortingspercentage in hun persoonlijke webstore. Deze vouchers kunnen naar keuze eenmalig of onbeperkt worden gebruikt en worden pas verrekend als ze ook daadwerkelijk zijn verbruikt. Ook kun je instellen dat de kortingscode een beperkte periode óf voor een beperkt aantal klanten geldig is, zo stimuleer je snelle bestellingen. Geen risico’s dus! En gegarandeerde omzet voor jou als fotograaf!

Prijzen en productaanbod – als fotograaf weet je zelf het beste wat je wilt verkopen en tegen welke prijzen. Daarom kun je die in je eigen account zelf instellen!


Een afzonderlijke webstore voor iedere klant.

Volledig ontzorgd

Ben jij als fotograaf bezig met stockfotografie of fine art fotografie? Hoe ga jij om met de verkoop van je foto’s via jouw website? Je wilt creatief bezig zijn. En niet nodeloos allerlei administratieve handelingen moeten uitvoeren voor foto-bestellingen. Je wilt je handen vrijhouden voor het creatieve aspect van je fotografie, het contact met je klanten. Je wil daarom kunnen vertrouwen op een platform dat jou alle zorgen uit handen neemt voor de bestellingen.


PicturePresent levert je een online bestelsysteem, dat je als fotograaf volledig ondersteunt. Jij hoeft dus niet meer zelf aan de slag met alle bestellingen. Dit wordt voor jou gedaan!

(PS: het is overigens ook mogelijk om in te stellen dat je een deel van de producten – of álle producten – in eigen beheer kunt verwerken. De bestellingen lopen dan wel via je PicturePresent maar de productie en verzending kun je in dat geval zelf verzorgen. Net wat jij wenst!)


Online foto-bestelsysteem – de kenmerken op een rij

  • Fotoverkoop integratie mogelijk in je eigen website
  • Levering van de foto’s via professioneel fotolab (maar het kan ook via jezelf)
  • Bepaal zelf je productaanbod en je verkoopprijzen
  • Verkoop digitale bestanden ook mogelijk in meerdere resoluties
  • Uitgebreide betaalmogelijkheden: iDeal, Paypal, creditcards, Mister Cash
  • Geïntegreerde klantenservice
  • Elke maand uitbetaling
  • Mogelijkheid om je commissie te verlagen naar slechts 5%

Enthousiast?

Benieuwd naar alle voordelen voor jou als fotograaf? Start met een gratis account!

Start een gratis account!

Meer vragen over online foto’s verkopen?

Lees hier de meestgestelde vragen over ons verkoopsysteem voor fotografen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.