Case Study Isabel Erkemeij - PicturePresent

Case Study Isabel Erkemeij

Isabel Erkemeij, fotograaf achter Soulmates Images is een fervent gebruiker van PicturePresent en vertelt graag wat haar als fotograaf zo aanspreekt in de mogelijkheden!

1. Wat voor type fotograaf ben je?
Zoals in mijn persoonlijk leven word ik ook in mijn fotografie gedreven door emotie. Ik vind het belangrijk om de mogelijkheid te hebben, een persoonlijk band op te bouwen met de mensen, die voor mijn camera staan. Daardoor ben ik in staat gevoelens, die in mensen leven, in mijn beelden in te vangen en mensen op pure wijze zo vast te leggen als ze écht zijn.

2. Wat voor type fotografie doe je veel en doe je graag?
Ik fotografeer alles wat met de liefde te maken heeft. Dus van de loveshoot en bruidsfotografie, via zwangerschap, bevalling en familiefotografie tot aan het afscheid tijdens de rouwfotografie. Zo is de cirkel van het leven en de liefde voor mij helemaal rond. Af en toe maak ik ook eens een uitstapje om bijvoorbeeld stylingfoto’s van een bed & breakfast of voor een cateraar te maken. Maar dan moeten achter zo’n bedrijf wel altijd mensen met veel passie zitten. Zodat hun hart en ziel in de dingen die ik fotografeer terug te vinden zijn. Mijn grootse passie zullen echter altijd kinderen blijven. Van hun onbezorgde manier van in het leven staan word ik hélemaal blij. En stiekem fotografeer ik ook heel graag mensen met hun huisdieren, dus als er op een bruiloft kinderen én dieren aanwezig zijn, ben ik helemaal in de wolken!

Soulmates_01

“De professionele manier waarop PicturePresent met klanten omgaat waardeer ik enorm. Daarnaast is het een bedrijf dat zeer innovatief bezig is en altijd openstaat voor de inbreng van de fotografen.”

Isabel Erkemeij

3. Wat is voor jou de meerwaarde van PicturePresent en hoe verschilt dit per type fotoshoot die je doet?
Ik verkoop emotie en daarbij is PicturePresent voor mij een belangrijke partner. De slideshow is het eerste dat mensen bij mij van een fotoshoot te zien krijgen. Met muziek in de achtergrond, die voor de klanten een bijzondere betekenis heeft, raken de beelden net nog een beetje meer de juiste snaar. Maar ik gebruik ook steeds vaker de Photowall. Een optimale manier om foto’s met bijvoorbeeld zakenpartners te delen na een stylingshoot. Daarbij komt, dat het uitbesteden van de nabestellingen via de webstore mij veel tijd bespaard. Tijd die ik graag besteed aan mijn eigen familie.

5. Wat zijn de reacties van jouw klanten op client sites en webstores?
Klanten kunnen emotioneel écht geraakt zijn, als ze hun foto’s voor het eerst hebben gezien. Reacties als “De tranen rollen nog altijd over mijn wangen. Ik kan het blijven kijken! Wat ik van jou krijg is een heel dierbaar en waardevol geschenk voor ons hele gezin!” of “Ik ben ontroerd door de foto’s, de gekozen muziek, de songtekst… Heb geen woorden voor wat je me hebt gegeven. Beelden die mij teruggeven wie ik ben, wat er in me omgaat, mijn pijn, mijn vreugde, mijn alles…” mag ik hier regelmatig ontvangen. Dat is een heerlijke waardering voor mijn werk! Ook voor de mogelijkheid van de webstore zijn klanten regelmatig dankbaar. Zo hoeft een bruidspaar bijvoorbeeld niet alle fotobestellingen voor familie en vrienden zelf te verzorgen en is het bovendien een praktische manier om de beelden en bestellingen te delen met mensen, die niet bij een bruiloft aanwezig konden zijn.

Soulmates_02

“Met PicturePresent lever ik mijn klant een extra service, en service is een zéér belangrijke pijler van mijn bedrijf.”

Isabel Erkemeij

6. Naast fotograaf ben je ook ondernemer. Welke impact op zakelijk vlak heeft PicturePresent op je bedrijf?
Iedereen heeft tegenwoordig een druk leven. Dat geldt voor mijzelf, en dat maakt dat ik heel dankbaar ben dat ik door het gebruik van PicturePresent tijd bespaar. Maar dat geldt ook voor mijn klanten. Ze zijn dankbaar dat ze op een snelle, makkelijke manier foto’s van professionele kwaliteit kunnen nabestellen. Daarmee lever ik voor hun een extra service, en service is een zeer belangrijke pijler van mijn bedrijf.

7. Om welke redenen zou je collega’s aanraden om van PicturePresent gebruik te maken?
Als ik zakelijke partners voor mijn bedrijf uitkies is service voor mij de belangrijkste punt. Als iemand een goed product heeft, maar de klantvriendelijkheid te wensen overlaat, zal de samenwerking met mij snel over zijn. De professionele manier waarop PicturePresent met klanten omgaat waardeer ik enorm. Daarnaast is het een bedrijf dat zeer innovatief bezig is en altijd openstaat voor de inbreng van de fotografen.

Bekijk de website van Soulmates Images.
Lees ook wat andere fotografen vinden!

Enthousiast?

Wil je zelf ervaren wat onze voordelen voor jou zijn? Start een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.