Case Study Defining Moments Photography - PicturePresent

Case Study Defining Moments Photography

Canoë en Mark, fotografen achter Defining Moments Photography maken al geruime tijd enthousiast gebruik van PicturePresent. Lees hieronder hun verhaal!

1. Omschrijf jullie zelf eens qua type fotograaf.
Onze passie voor fotografie begon onder water in de Egyptische Rode Zee en bracht ons daar bijna 10 jaar geleden ook samen. In de loop van de jaren dat we daar woonden en werkten hadden we ons eigen bedrijf in onderwaterfotografie, gericht op het duiktoerisme. Elke dag gaven we klanten les in onderwaterfotografie of gingen we met ze mee op duiktrips om foto- en videoreportages te maken van hun vakantie.

Maar ook elke dag zon gaat op een gegeven moment vervelen en dus besloten we een nieuwe uitdaging aan te gaan en samen met onze twee Egyptische honden terug te keren naar Europa. We streken neer in Rijsbergen, net onder Breda in Noord-Brabant en ons werk evolueerde ‘From Beaches to Brides’.

We zijn ‘mensen mensen’ en vinden het dan ook erg belangrijk om een klik te hebben met onze klanten. Dat draagt ongetwijfeld bij aan het slagen van een fotoreportage, of dat nou een bruidsreportage is of een familie-fotoshoot. Mensen die zich op hun gemak bij je voelen zullen dat ook uitstralen op de foto’s, dus dat is iets waar we veel waarde aan hechten en waar we als persoon ons best voor doen om als fotograaf te slagen. Bovendien zijn we erg gepassioneerd in wat we doen en fotograferen we elke shoot met hetzelfde enthousiasme als de eerste!

“Een perfecte manier om onze reportages op een professionele manier aan onze klanten te presenteren, door middel van de Photowall of slideshow.”

Defining Moments

2. Jullie werken als zakelijk duo en zijn ook privé samen. Hoe bevalt dit en wat zijn de pro’s (en con’s) hiervan ;) ?
Het werken als een duo stelt ons in de eerste plaats in staat om elkaar heel erg goed aan te vullen tijdens het maken van een bruidsreportage. Simpelweg omdat we als duo op twee plaatsten tegelijk kunnen zijn, heel handig tijdens bijvoorbeeld de voorbereidingen van bruid en bruidegom die vaak op hetzelfde tijdstip maar op verschillende adressen plaatsvinden. Ook kan één van ons zich bijvoorbeeld op het bruidspaar richten tijdens de ceremonie terwijl de ander net dat ene moment mee kan pakken waarop de moeder van de bruid een traantje weg pinkt. Zo kunnen we door middel van de beelden die we maken vanuit een individueel perspectief – maar elkaar perfect aanvullen – een heel compleet verhaal van de dag vertellen.

Verder vinden we het een erg prettig idee om elkaars back-up te kunnen zijn. Ondanks het feit dat we natuurlijk beschikken over een heel arsenaal aan apparatuur is het fijn te weten dat je geen moment hoeft te missen in het onwaarschijnlijke geval dat zich een technisch mankement voordoet. Iemands trouwdag kun je niet zomaar overdoen, dus ‘better safe than sorry’ ;-).

Tenslotte is het natuurlijk ook gewoon leuk om tijdens het fotograferen van een bruiloft, wat vaak lange dagen zijn, samen met iemand te zijn en elkaar op de minder hectische momenten even af te kunnen lossen voor een korte pauze.

3. Wat voor typen fotografie specialiseren jullie je in? En wat maakt deze specialismen aantrekkelijk voor jullie?
Het grootste aandeel in ons werk wordt gevormd door de bruidsfotografie, met love-shoots en familie-fotoshoots op een mooie tweede plaats. Je zou dus kunnen zeggen dat ‘mensen-fotografie’ onze specialisatie is omdat we de interactie met de personen erg leuk vinden. Als we mensen op een stijlvolle en eigentijdse manier kunnen portretteren zoals ze werkelijk zijn, dan hebben we ons werk goed gedaan.

Bovendien vinden we het een voorrecht om de “defining moments” van iemands leven vast te mogen leggen zodat deze momenten later keer op keer herbeleefd kunnen worden door onze klanten en hun dierbaren. Iemand een leven lang blij kunnen maken met beelden van – voor hen hele dierbare – herinneringen, is toch wel hetgeen ons de grootste voldoening geeft.

“Een fotoreportage moet de emoties en gebeurtenissen van de dag weergeven zoals ze zich aan ieders ogen voltrekken”

Defining Moments

4. Wat maakt jullie onderscheidend in de (overvolle) fotografenmarkt en hoe ga je met dit gegeven om?
Wij proberen onderscheidend te zijn door een aantal elementen in onze stijl en werkwijze te combineren. Eén daarvan is onze bewuste keuze voor een journalistieke aanpak in onze bruidsfotografie. In onze visie zou een reportage de emoties en gebeurtenissen van een huwelijksdag moeten weergeven zoals ze zich aan ieders ogen voltrekken. Dat neemt echter niet weg dat we ook veel waarde hechten aan de ‘geposeerde’ momenten op zo’n dag en we merken dat juist deze balans in onze werkwijze klanten erg aanspreekt.

Binnen deze journalistieke aanpak proberen we altijd de bijzondere, vaak onverwachte maak soms ook onopgemerkte, momenten op een dag te pakken. Dat zijn voor ons de pareltjes van de dag die extra waarde aan het geheel geven. Het eindproduct is een verhaal, verteld in beelden met een frisse en kleurrijke stijl, die samen een tijdloos geheel vormen.

Ook het feit dat we met z’n tweeën werken (wat op zich niets nieuws is in de bruidsfotografie), is een gegeven waar klanten de waarde van inzien en dit mee laten spelen in de beslissing om ons te boeken.

“Ook de mobiele app wordt vaak gebruikt door onze klanten om de foto’s altijd bij zich te hebben en te delen met familie en vrienden: een geweldige manier van reclame voor ons bedrijf!”

Defining Moments

Tenslotte proberen we altijd zo service-gericht mogelijk naar de klant te werken door ook hier weer een combinatie van elementen toe te passen, waaronder het gebruik van Picture Present. Voor ons een geweldige manier om de klant o.a. het product te laten zien en voor de klant een professioneel uitziende service waar hun reportage volledig tot zijn recht komt.

Schermafbeelding 2015-02-04 om 16.52.575. Wat is voor jullie (ook omdat je naast fotograaf ook ondernemer bent!) de meerwaarde van PicturePresent en hoe verschilt dit per type fotoshoot die je doet?
In de eerste plaats is PicturePresent voor ons een perfecte manier om onze reportages op een professionele manier aan onze klanten te presenteren, zij het door middel van de Photowall of de slideshow. Beiden hebben een grote impact en klanten zijn hier dan ook altijd erg van onder de indruk. Ook de mobiele app wordt vaak gebruikt door onze klanten om de foto’s uit hun reportage altijd bij zich te kunnen hebben en te kunnen delen met familie en vrienden: een geweldige manier van reclame voor ons bedrijf!

Daarnaast is de mogelijkheid tot het bestellen van afdrukken en andere foto-producten ook weer een stukje service naar de klant toe, zij hoeven zich niet druk te maken over het verzorgen van nabestellingen voor familie en vrienden.

Bekijk de website van Defining Moments.
Lees ook wat andere fotografen vinden!

Enthousiast?

Wil je zelf ervaren wat onze voordelen voor jou zijn? Start een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.