Case Study: Cynthia Brandwijk Fotografie - PicturePresent

Case Study: Cynthia Brandwijk Fotografie

Cynthia Brandwijk, eigenaar van Brandwijk Fotografie is al weer een tijdlang enthousiast gebruiker van PicturePresent. Lees hieronder meer over Cynthia en hoe zij PicturePresent gebruikt binnen haar bedrijf.

1. Omschrijf eens wat voor type fotograaf je bent? Hoe sta je in je vak?
Vooral een persoonlijke benadering staat bij mij voor op. Fotografie is kunst. Elke foto die ik maak, maak ik met passie en op mijn eigen manier. Het leuke van mijn werk is dat geen enkele opdracht het zelfde is. Creatief, voorbereid en uitwerken in persoonlijk beeld.

2. Wat voor type fotografie doe je veel en doe je graag?
Naast productfotografie en sfeer impressies van bedrijven maak ik trouwreportages en studioshoots zoals zwangerschapsreportages en portretten. Dansfotografie is voor mij ook erg in opkomst. Vanwege de afwisseling die in het verschillende werk zit, blijft het elke keer en leuke uitdaging.

3. Wat is voor jou de meerwaarde van PicturePresent en hoe verschilt dit per type fotoshoot die je doet?
Vooral voor de reportages, studiosessies en dansfotografie is PicturePresent écht een uitkomst. Dat zit ‘m eigenlijk in 2 dingen: voor mijzelf is erg fijn dat ik een deel van de rompslomp uit handen kan geven waardoor ik mijn tijd weer in andere creatieve dingen kan steken. Voor de klant of kijker is het fijn dat alles onder 1 dak zit en zij rechtstreeks kunnen bestellen.

4. Dans-fotografie? Vertel daar eens iets meer over?
Ik heb zelf altijd gedanst dus vanuit het wereldje was de interesse er om de uitvoeringen mooi fotografisch vast te leggen. Maar het is natuurlijk een kunst op zich om een dans fotografisch en danstechnisch goed op een foto te zetten. Door middel van oefenen, verstand van dans en de uitdaging is mij dat gelukt. Vanwege de contacten die ik al had, rolde ik er makkelijk in. In eerste instantie is de dansschool je de opdrachtgever maar je verkoopt natuurlijk de beelden van de voorstellingen vooral aan de ouders. Dus het is vooral je verplaatsen in 2 werelden. Hiervoor is PicturePresent een top-uitkomst want de beelden zijn heel makkelijk toegankelijk voor de ouders en het scheelt vooral erg veel werk.

Dans fotografie verschilt van mijn andere werk vooral dat het kunstzinniger is. Maar het ‘kunstzinnige’ probeer je ook te bereiken bij portretten of reportages. Fototechnisch is het een uitdaging als gevolg van de vele en snelle bewegingen van het onderwerp en snelle veranderingen in licht. Maar vanwege mijn passie voor dans en fotografie is dit wel enorm voldoenend. En ook op de langere duur leveren de client sites en webstores die ik met PicturePresent maak nieuwe klanten op en natuurlijk naamsbekendheid.

brandwijk-dansfotos1

“Ideaal omdat men de foto’s kan terugzien en bestellen wanneer het hén uitkomt. Maar ook omdat het rechtstreeks is en een breed bereik heeft!”

Cynthia Brandwijk

5. Wat zijn de reacties van jouw klanten op client sites en webstores?
In het begin was het even wennen voor sommige klanten: nieuw en alles online en digitaal. Nu is het ideaal omdat men de foto’s kan terugzien en bestellen wanneer het hén uitkomt, maar ook omdat het rechtstreeks is en een breder bereik heeft. Men laat de foto’s aan bekenden zien via de sociale media. En het is fijn dat er veel productopties zijn in wat de klant kan bestellen.

6. Om welke redenen zou je collega’s aanraden om van PicturePresent gebruik te maken?
De voornaamste reden vind ik dat het veel tijd bespaart. Een client site is zo gemaakt en neemt veel werk uit handen. Daarnaast, zoals gezegd, het brede scala aan kwalitatief goede producten. Kortom: eenvoudig, snel, betrouwbaar en kwalitatief goed.

brandwijk-dansfotos2

“Erg fijn dat ik een deel van de rompslomp uit handen kan geven waardoor ik mijn tijd weer in andere creatieve dingen kan steken.”

Cynthia Brandwijk

Bekijk de website van Cynthia Brandwijk.
Lees ook wat andere fotografen vinden!

Enthousiast?

Wil je zelf ervaren wat onze voordelen voor jou zijn? Start een gratis account!

Start een gratis account!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws!

Camera of lens huren?

Apparatuur nodig? Huur voordelig camera's of lenzen van fotografen in je buurt.